top of page
Yazarın fotoğrafıUnlimited

50×70

Kâğıdın potansiyellerine dair uygulamalı bir atölye


Fotoğraf: Yalım Ardıç


Uzun süredir takipçisi olduğumuz ve yayınevleri ile sanat alanında üreten, söz söyleyen, paylaşan kişiler arasında yeni ilişkiler geliştirmeyi amaçlayan border_less ARTBOOK DAYS'in bu yılki edisyonunda tanışıp bir araya geldiğimiz Nom Atölye ile kâğıdın potansiyellerini keşfediyoruz.


Nom Atölye'nin kurucusu Yalım Ardıç yürütücülüğünde gerçekleşecek atölyede 50cm×70cm kâğıtlar üzerinde çalışıyoruz. Herkesin kendi yaratıcı pratiğini kullanacağı atölyede bu kâğıt üzerine ister yazıyoruz ister çiziyoruz/boyuyoruz ister aynı boyutta kâğıt üzerinde çıktısını aldığımız fotoğraflarımızı kullanıyoruz. Ardından 50cm×70cm bir kâğıdın deftere dönüşürken geçirdiği değişimleri konuşurken kendi kâğıtlarımızı ve üzerindeki çalışmaları deftere dönüştürüyoruz.


Kâğıdın önüyle arkası ve bunlar üzerindeki görseller/metinler nasıl ilişki kurar? Katlanan ve kesilen bir kâğıdın parçalı hali bütünün kompozisyonuna nasıl yansır? Bir defteri ve bu defterin üzerindekileri okumanın tek bir yolu mu vardır?


Fotoğraf: Yalım Ardıç


Tarih: 8 Haziran 2024 Cumartesi

Saat: 13.00

Yer: Passage Petit-Champs, Beyoğlu, İstanbul

Ücret: 1.200 TL

Yürütücü: Nom Atölye (Yalım Ardıç)

*Atölye kontenjanı 6 kişiyle sınırlıdır.


Atölyeyle ilgili sorularınız veya kayıt için e-posta adresimize yazabilirsiniz.


 

Nom Atölye hakkında


Nom Atölye


Yalım Ardıç'ın 2018'de kendi defterlerini ve fotokitaplarını yapmak için kurduğu atölye Mayıs 2019'da Nom ismini aldı. Nom Atölye zaman içinde yüzünü dışarıya döndü ve kurulduğu günden bu yana cilt, kağıt ve kodeksin imkanları üzerine sanatçı ve tasarımcılara çözümler sunuyor. 2019 yılından bu yana aktif olarak cilt atölyesi /mücellithane olarak çalışmalarına devam ediyor.


 

Yalım Ardıç hakkında


Yalım Ardıç. Fotoğraf: İbrahim Karakütük

Yalım Ardıç, 1990'da Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Kimya Bölümü'nden 2015'de mezun oldu. 2012’den beri fotoğrafçılıkla ilgileniyor. 2012'de Oda, 2016’da Abis, 2017’de Erozyon maket kitaplarını yaptıktan sonra 2019 yılında Suimasen Editions ile Reinvent kitabını yayınladı. 2014 yılından bu yana kendi defterlerini ve kitaplarını ciltleyen Ardıç, 2018 yılında Ankara'da kurduğu Nom Atölye’de kişisel arşiv ve ciltleme teknikleri üzerine çalışmalarına devam ediyor ve defterin bir anlatı aracı olarak imkanlarını araştırıyor.


 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page