ATÖLYE tarafından, tasarımcıların fikirlerini gerçeğe dönüştürmek ve tasarım ve üretim süreçlerinde ihtiyaç duydukları kaynakları sağlamak için hazırlanan Designer-in-Residence programının Mayıs - Haziran 2018 tarihlerinde gerçekleşecek ikinci edisyonu için açık çağrı 13 Nisan'a kadar devam ediyor
ATÖLYE tarafından, tasarımcıların fikirlerini gerçeğe dönüştürmek ve tasarım ve üretim süreçlerinde ihtiyaç duydukları kaynakları sağlamak için hazırlanan Designer-in-Residence programı, ikinci edisyonu için bir açık çağrı yapıyor. Seçilecek tasarımcı, ATÖLYE’nin disiplinlerötesi ve inovatif çatısı altında yer alan ve MIT Fab Lab Ağı üyesi olan Prototipleme Lab’de 2 ay süreyle çalışacak. Tasarımcılara, projelerini geliştirmeleri için Prototipleme Lab’e ve ekipmanlara erişim, mentorluk ve iletişim desteği veriliyor. Ayrıca, tasarımcı bu iki aylık süreç boyunca ATÖLYE’nin multidisipliner komünitesinin bir üyesi olma şansını elde edecek.
Her program için farklı bir odak materyalin seçildiği programda, tasarımcıların bu materyali kullanarak proje geliştirmeleri ve tasarım ürünü prototipleri üretmeleri bekleniyor. ATÖLYE, bu program ile yetenekli tasarımcıların farklı materyaller ile ilgili pratik kazanmalarını ve yaparak öğrenme ile birlikte deneyimlerini geliştirmeyi hedefliyor.
Aralık 2017 - Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleşen ve odak materyali “sünger” olan ilk rezidans programı, İstanbul merkezli tasarımcı Bilge Nur Saltık’ı ağırlamıştı. Nur, iki ay boyunca süngerin alternatif kullanımlarını ve potansiyelini ortaya çıkarmak için çalıştı, ve günlük hayatta hiç doğrudan temas içinde olmadığımız bu materyali nasıl günlük kullanım objelerine entegre edilebileceğini araştırdı. Prototipleme Lab’deki 3 boyutlu yazıcı ve lazer kesim gibi ekipmanlardan yararlanan, ATÖLYE ekibi ve komünitesinden farklı geri bildirimler alan Nur, süngerin sabun ve ahşap gibi farklı maddelerle etkileşimi, akustik panel ve koku dispanseri alanlarında nasıl kullanılabileceği üzerine projeler geliştirdi.
Bilge Nur Saltık, ATÖLYE sergisinden
İkinci edisyon için başvurular 13 Nisan’a kadar devam ediyor
Programın Mayıs - Haziran 2018 tarihlerinde gerçekleşecek ikinci edisyonu ise ATÖLYE’nin de üyesi olduğu European Creative Hubs Network kapsamında tanıştığımız FabLab Lisboa ortak bir uluslararası rezidans programı olarak düzenleniyor. İkinci edisyonun odak materyali ise ‘mantar’ olarak belirlendi. Program için Portekiz’den bloklar halinde gelecek mantar malzemesinin sponsorluğunu mantar ile çalışmak isteyen genç girişimcileri destekleyen Amorim Cork Ventures üstleniyor.
ATÖLYE ve FabLab Lisboa tarafından seçilecek olan iki tasarımcı, İstanbul ve Lizbon’da aynı anda 2 ay süresince çalışacak. Tasarımcılar, program sonunda prototiplerini ve projelerini ATÖLYE ve FabLab Lisboa’da eş zamanlı yapacakları sergi ve sunum ile kamuyla paylaşacak. Ayrıca bu tasarımlar her iki kurumun da iletişim kanallarında paylaşılacak.
Programa başvurmak isteyen tasarımcıların, özgeçmişleri ve portfolyolarını ekleyerek ATÖLYE internet sitesindeki başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Başvurular için son tarih 13 Nisan 2018. Doğa dostu bir materyal olan “mantar” ile çalışmak ve bu benzersiz deneyimin bir parçası olmak isteyen tasarımcıların başvuruları bekleniyor.
Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.
Comments