Çevrimiçi sanat platformu Artate, The Future is Always in Flux adlı karma sergisiyle ilk defa sanat severlere sanal sergi deneyimi yaşatacak. Sergide bulunan 6 sanatçının resim ve baskıdan oluşan 16 eseri, sanatçılar tarafından farklı dönemlerde kendi deneyimlerini yansıttıkları çeşitli çalışmalara ev sahipliği yapıyor
The Future is Always in Flux insanların daimi bir akış ve değişim içinde oldukları fikrinden yola çıkarak kurgulanarak bize fikirlerimiz, inançlarımız, alışkanlıklarımızın gerçekleşen olaylar karşında sürekli bir değişim içinde olduğunu gösteriyor. Sanal sergide bulunan 6 kadın sanatçının birbiriyle kesişen eserleri öz farkındalık, duygular, insan hafızası ve ilişkilerininin zamanla nasıl değiştiğini irdeliyor.
Artate’in çevrimiçi galeri programında yer alan kadın sanatçıların yer aldığı karma sergi 15 Kasım 2020 tarihine dek www.artate.co sitesinden ziyaret edilebilecek. Biz de platformun kurucusu Zeynep Yüksel'e merak ettiklerimizi sorduk:
Merhaba Zeynep, Artate’yi kurmakta sizi motive eden başlıca şeyler nelerdi? Artate Art’ı kurmadan önce çeşitli sanat kurumlarında çalıştım. Buralarda gözlemlediğim en önemli boşluk genç sanatçıların çok fazla desteklenmediği ve onların işlerini gösterebilecekleri bir platform olmayışıydı. Bu nedenle genç yeni mezun olmuş sanatçıları desteklemek ve görünürlüğünü arttırmak amacıyla Artate’i kurdum. Artate sanatın ve sanat koleksiyonu yapmanın bir lüks olmadığını göstermeyi hedefliyor.
Sadece Londra’da mı yer alıyorsunuz yoksa uluslararası çalışmalarınız da var mı?
Artate Art 2018 yılında Londra’da kuruldu. İki senedir online ve offline olarak faaliyet gösteriyor. Aslında Londra’da daha aktiftik ancak geçtiğimiz Mart ayından beri Türkiye’de de faaliyetlerimize yavaş yavaş başlamış bulunuyoruz. Hem Türkiye’de ki sanatçıları İngiltere’de temsil ediyoruz hemde burda ki Türk koleksyonerlerle İngiltere’de temsil ettiğimiz sanatçıları buluşturuyoruz.
Artate ile nasıl bir fark yarattığınızı düşünüyorsunuz? “Y kuşağı” olarak adlandırılan bu yeni sanat koleksiyonerleri kategorisi ana hedef grubumuz. Genç neslin sanata daha fazla dahil olması gerekiyor. Bizim için, ister satın almak ister sadece Artate ailesinin bir parçası olmak isteyin, potansiyel koleksiyoncumuzu kategorize etmiyoruz, herkes memnuniyetle karşılanır. Sanırım sanat dünyasının ihtiyacı olan şey bu. Artate’in amacı, sanatın erişilebilir ve şeffaf olabileceği bir platform oluşturmaktır. Koleksiyonerlerimizi çok dikkatli dinliyoruz ama aynı zamanda insanların ne istediğini ve şirket olarak neye inandığımızı dengelemeye özen gösteriyoruz. Artate’nin bir sanat galerisinden farkı nedir? Y kuşağı, en hızlı büyüyen sanat koleksiyoncuları kategorisidir. Günümüzde koleksiyonerlik moda bir hobi haline geldi ve herkes dahil olmak istiyor. Bizi diğer galerilerden ayıran en büyük özellik ulaşılabilir sanatı ve genç sanatçıları desteklememiz. Amacımız soğuk beyaz duvar kavramından uzaklaşıp, herkesin kendisini rahat hissedeceği, sıcak bir sanat ortamı yaratmaktı.
Sergide yer alan sanatçılar: Alice Irwin, Stella Kapezanou, Charlotte Whiston, Elsa Akesson, Belmin Pilevneli ve Ege Subaşı.
Comments