top of page
Yazarın fotoğrafıUnlimited

Baksı Müzesi'ne ulaşım desteği


Bayburt ve çevresinde yaşayan halkı, kültür-sanatla buluşturan Baksı Müzesi, ulaşım hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor

☕️ 1 dakikalık okuma

Bayburt’ta şehrin 45 kilometre dışında, yer aldığı konum ve interdisipliner yapısıyla, özgün bir kültürel etkileşim merkezi olma misyonu taşıyan Baksı Müzesi, bulunduğu coğrafyanın koşullarını gözeterek, sanatı daha ulaşılabilir kılmak amacıyla Bayburt ve çevre halkına hizmet edecek ulaşım çözümlerini geliştiriyor. Bu bağlamda, 1964 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC'nin otobüs hediye ederek destek verdiği Baksı Müzesi, çağdaş yaşamın şehir merkezlerine hapsolmasına karşı durarak, merkezin çevreden algılanmasını öneriyor.

Bu öneri doğrultusunda, müzeye hediye edilen otobüsün Bayburt ve çevre iller için önemine değindiği bir açıklama yapan Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, konuşmasında odağı her zaman insan ve onun değerleri olan Baksı Müzesi’nin o bölgede bulunmasının bir tesadüf olmadığını vurgularken, kuruluşlarıyla bölgenin kültürel yabancılaşma sorunlarına, yoğun göç nedeniyle ortaya çıkan sosyal erozyonun yarattığı kırılmalara ve kaosa çözüm bulmayı hedeflediklerinin altını çiziyor.

Zengin bir çağdaş sanat koleksiyonu, halk resimleri koleksiyonu, cam altı, dokuma ve etnografik malzeme koleksiyonuna sahip olan Baksı Müzesi, çağdaş sanatın şehir merkezlerine olan bağımlılığını, kültür ve üretim, sanat ve zanaat, geleneksel ve çağdaş arasındaki ilişkileri sorgularken, bu iş birliği sayesinde Bayburt ve çevresindeki zorlu coğrafyada yaşayanlar için sanata ulaşımı kolaylaştırmış oluyor.

コメント


bottom of page