top of page

Fotoğrafın ve performansın birleştiği yerde

Münchner Kammerspiele ve Der Greif iş birliğiyle ortaya çıkan Off to elsewhere, Various Others kapsamında sergileniyor

Berk Kır, Başımın Üstünde Yerin Var serisinden


Münchner Kammerspiele ve Der Greif iş birliğiyle ortaya çıkan Off to elsewhere, Various Others isimli sanat festivali kapsamında Therese-Giehse Hall'de sergileniyor. Görsel sanatları ve performansı birleştiren projeye 82 ülkeden binin üzerinde başvuru yapıldı. Kunsthalle Baden-Baden'in eş direktörü ve bu yılki Venedik Bienali Alman Pavyonu'nun küratörü Çağla İlk, bu başvuruların arasından 25-74 yaş arası sanatçıların (Alvin Ng, AnaHell, Anna Pentzlin, Anqi Li, Armin Amirian, Berk Kır, Camilla Gorini, Chloé Milos Azzopardi, Christian Nicolay, Cyriaco Lopes, Elena Paraskeva, Ernesto Solana, Fenqiang Liu, Florian Luthi, Forrest Simmons, Giacomo Tazzini, Grzegorz Piotrowski, Hannah Woolf, Igor Schiller, Inna Piskun, Jinchun Wei, Julia Walk, Lars Borges, Lê Quyên Nguyễn, Lisa Großkopf, Marco Castelli, Marvin Zilm, Mehdi Moghimnejad, Melanie Schoeniger, Milena Villalón, Oliver Kartak, Paul Hiller, Samet Durgun, Sári Zagyvai, Saxon Baird, Stepan Chubaev, Sveta Kaverina, Tino Kukulies, Yolanda Y. Liou ve Zita Frohloff) 40 yapıtını seçti. Seçilen işler, hem 2024/25 sezonu görsel kampanyasına hem Münchner Kammerspiele ve Der Greif ortaklığında çıkacak bir yayına dahil olacak.


Seçilen görseller, 14 Eylül 2024'de, Various Others isimli sanat festivalinin bir parçası olan performans dahilinde Therese-Giehse Hall'de bulunan tiyatro atölyelerinden fuayeye taşındılar. Fuaye alanının cam cephesinde üç ay boyunca sergilenecek olan görseller iç ve dış mekân arasında bir köprü görevi görecek.


Armin Amirian


Önümüzdeki haftalarda ziyaretçiler, 40 yapıtın görsellini Münchner Kammerspiele'nin Habibi Kiosk'undan kartpostal olarak gönderebilecek veya interaktif bir duvar enstalasyonunda yeniden sahneleyebilecek. Ayrıca Münih'in kamusal alanlarında 20 motif geniş formatlı posterler halinde sergilenecek.


 

Various Others hakkında detaylı bilgi için;




Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page