top of page

Gösteri sanatları: şimdi ve burada

ENKA Sanat, gösteri sanatları alanında bellek oluşturulması ve bu belleğin gelecek nesillere aktarılması amacıyla, moderatörlüğünü, performans alanında araştırma ve üretimlerini sürdüren Ayşe Draz ile akademisyen ve dramaturg Özlem Hemiş’in üstlendiği O Zaman ve Orada isimli podcast serisini yayınlıyor



ENKA Sanat, gösteri sanatları alanında, geçmiş ile gelecek arasında köprü kurarak çalışmalarını sürdüren kişi ve kurumlarla bir araya gelerek, bu alana yönelik belleğin inşasını O Zaman ve Orada isimli podcast serisiyle tartışmaya açıyor. Serinin moderatörlüğünü, performans alanında araştırma ve üretimlerini sürdüren Ayşe Draz ile akademisyen ve dramaturg Özlem Hemiş üstleniyor. Beş bölümden oluşan serinin konuşmacıları arasında akademisyen ve eleştirmen Prof. Dr. Dikmen Gürün, Türkiye Tiyatro Vakfı Kurucu Başkanı, dramaturg ve yazar Esen Çamurdan, akademisyen ve araştırmacı Dr. Mehmet Fatih Uslu, yönetmen ve tasarımcı Naz Erayda, tiyatro ve sinema sanatçısı Kerem Kurdoğlu, oyuncu ve yönetmen Serkan Keskin bulunuyor. Seride, Gösteri sanatları alanında bellek oluşturmanın önündeki güçlükler neler, geçmişin belleği ile gelecek nesiller arasında sürdürülebilir bir ilişki kurulmasının önemi nedir, sanatın dönüştürücü potansiyelini yarınlara taşımak hangi araçlarla mümkün kılınabilir sorularına yanıt aranıyor.

 

Ayşe Draz ve Özlem Hemiş, O Zaman ve Orada podcast serisinin çerçevesini şu sözlerle açıklıyor: “Gösteri sanatları ‘şimdi ve burada’ olmaktan beslenir. Cazibesi önemli ölçüde risk alan, ele geçirilemeyen bu ‘gelip-geçici’ doğasından kaynaklanır. Biliyoruz ki yapıtların kayıt altına alınması, gösteri sanatlarının yarına aktarılmasında büyük bir adım olsa da onun canlı bir sanat olarak dönüştürücü potansiyelini yarınlara taşımakta yetersiz kalır. Bu nedenle deneyim ve bilgi aktarımının gerçekleşmesini sağlamak, geçmişin belleğini gelecek nesillere kesintisiz aktarmak, Türkiye gösteri sanatları alanının sağlam bir zeminde gelişmesi için önem taşıyor.”


Yayın takvimi

14  Mayıs 2024 Salı- Akademisyen ve Eleştirmen Prof. Dr. Dikmen Gürün

21 Mayıs 2024 Salı- Türkiye Tiyatro Vakfı Kurucu Başkanı, Dramaturg ve Yazar Esen Çamurdan

28 Mayıs 2024 Salı- Akademisyen ve Araştırmacı Dr. Mehmet Fatih Uslu

04 Haziran 2024 Salı- Yönetmen ve Tasarımcı Naz Erayda & Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Kerem Kurdoğlu

11 Haziran 2024 Salı- Oyuncu ve Yönetmen Serkan Keskin


O Zaman ve Orada serisini dinlemek için;



All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page