top of page

20. yılında "İstanbul" temasıyla MARKA Konferansı

Yazarın fotoğrafı: UnlimitedUnlimited

20 yıldır Yürekli Konferansları tarafından düzenlenen Türkiye’nin iş ve fikir platformu MARKA Konferansı "İstanbul" teması odağında başlıyor. 18-19 Aralık tarihlerinde Yapı Kredi World ana sponsorluğunda gerçekleşecek konferansa Çırağan Palace Kempinski ev sahipliği yapıyor

☕️ 4 dakikalık okuma

20’nci yılında ana eksende "İstanbul" temasının yer aldığı MARKA Konferansı bir çok farklı başlık ve fikriden oluşan geniş içeriğiyle hayatın her alanına dokunmayı hedefliyor. Alanlarında öncü 70'e yakın yerli ve yabancı konuşmacının katılımıyla gerçekleşecek olan konferans, Türkiye'nin önemli sivil toplum kuruluşlarından TÜSİAD, İKSV ve WWF-Türkiye liderliğinde başlattığı projelerle de "İstanbul" temasına vurgu yapıyor.

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı, MARKA Konferanslarının kurucusu Ayşegül Yürekli Şengör MARKA Konferansı’nı iş dünyasının en güçlü platformlarından biri olarak tanımlarken, İstanbul’dan ilham alan; cesur, kozmopolit, dinamik, renkli, yenilikçi, farklı görüş ve inançları kucaklayan karakteriyle bu yıl İstanbul markası için bir sıçrama tahtası olmayı hedeflediklerinin altını çiziyor. Bu kapsamda İstanbul markasını güçlendirip, geleceğe hazırlama sorumluluğuna ve seferberliğine öncülük etmeyi amaçlayan MARKA platformu, İstanbul'un potansiyeline dikkat çekiyor.

20 yıldır moderatörlüğünü BJ Cunningham'ın yaptığı MARKA Konferansı etkinliğe dinamizm katacak 15 dakikalık sunumlara ev sahipliği yaparken, bu yıl; MoMA’nın direktörü Glenn D. Lowry, moda dünyasının saygın isimlerinden Sir Paul Smith, Pakistanlı aktivist yazar Fatima Bhutto, Fas asıllı Fransız caz şarkıcı Hindi Zahra, Yunan asıllı modacı Mary Katrantzou, yazar Kenize Mourad, Türkiye’nin önemli çağdaş sanatçılarından Halil Altındere, yazar Zülfü Livaneli, Fransız tasarımcı Ora Ito, Sakıp Sabancı Müzesi’nin müdürü ve Türkiye’nin önemli sanat tarihçilerinden Nazan Ölçer, şarkıcı Yalın, Türkiye’nin siyasi ve sosyal ideolojisini yorumlayan Bekir Ağırdır, iş insanı Cem Boyner, modadan sanat yaratan Ayşe ve Ece Ege, tarihçi İlber Ortaylı, psikiyatrist Mehmet Sungur, mimar Melkan Gürsel, iş insanı Mehmet Kutman, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası, Anadolu mutfağı üzerinde çalışan Mehmet Gürs, tasarımcı ve fotoğraf sanatçısı Bünyamin Aydın, eğlence dünyasının öncü isimlerinden Sahir Erozan, komedyen Kaan Sekban, Lucca ve Cantinery'nin kurucusu Cem Mirap, İngiliz Moda Konseyi İcra Kurulu Başkanı Caroline Rush, müzisyen İskender Paydaş, dijital platform BluTv’nin girişimcisi Aydın Doğan Yalçındağ, Aynen Aynen dizisinin ekibi Nilperi Şahinkaya ve Uraz Kaygılaroğlu gibi konuşmacıları ağırlıyor.

"İstanbul" teması kapsamında, pop müzik sanatçısı Yalın'ın 19 Aralık'ta sahne alıp ilk kez seslendireceği İstanbul isimli şarkısıyla katkıda bulunacağı konferansta, şarkının Türkçe -İspanyolca versiyonunda sanatçıya Kübalı şarkıcı Solanch de la Rosa eşlik ediyor. Bunların yanı sıra, zamanla paralel olarak İstanbul özelinde dijitalleşme açılımlarını konuşmaya açan MARKA Konferansı, Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ve TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası’nın liderliğinde, kentin dijitalleşmesi ve yaratılacak katma değer üzerine “İstanbul ruhuna uygun, İstanbul’un ruhunu kaybetmediği dijitalleşme” temasını masaya yatırmaya hazırlanıyor.

İKSV'nin de konferans süresince birçok buluşma ve projeye öncülük edeceği etkinlikte, İstanbul’un kültür sanat alanında onu diğer metropollerden ayıran marka değerlerini ortaya koyup, bu değerleri yükseltecek bir kültür sanat çerçevesi arayışı doğrultusunda İstanbul’u kültür sanat alanında farklılaştırmak, benzersiz bir noktaya taşımak, bu alandaki gücünün sürekliliğini sağlamak için bir çalıştay düzenleniyor. En etkin müzelerin, kültür sanat kurumlarının, sanatçıların ve ilgili paydaşların üst düzey yönetici ve kanaat önderlerinin yer alacağı tarihi çalıştay, 17 Aralık’ta Çırağan Sarayı’nda gerçekleşirken, çalıştay “Dünyanın değişen yeni sanat atmosferindeki İstanbul nereye konumlanacak?” sorusu odağında şekilleniyor.

20. yılında, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile birlikte İstanbul’un plastik atığını azaltmak ve tüketilen plastiği geri dönüşüme kazandırmak amaçlayan MARKA Konferansı, bu kapsamda Plastik Avcıları İstanbul Projesi'ni hayata geçiriyor. İlk aşamada, pilot bölge seçilen İstanbul Boğazı'nın iki yakası Beşiktaş ve Üsküdar’da başlatılacak olan proje, bu bölgelerdeki geri dönüşüm atık ünitelerinin erişilir hale getirilmesi, haritalandırılması ve bu haritaların herkese açık hale getirilmesini hedeflerken, orta ve lise seviyesindeki okullarda çocuklara Plastik Avcıları Eğitimi verilerek, her bir öğrencinin hem okullarında hem de kendi evlerinde bu ilkeleri uygular hale gelmelerini teşvik ediyor. İlçelerdeki restoran, otel gibi işletmeler için de çağrı yapan proje kapsamında, sosyal medya kampanyasının yanı sıra, düzenlenecek bağış gecesi ve diğer uygulamalarla projenin etkisinin arttırılması hedefleniyor.

Comentários


bottom of page