İstanbul ile ilgili akademik çalışmalar yürüten araştırmacıları farklı kategorilerdeki burs programlarıyla desteklemeyi amaçlayan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün 2022-2023 dönemi başvuruları için son tarih 17 Temmuz
İstanbul ile ilgili akademik çalışma alanı sunan Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bünyesindeki Bizans, Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet araştırmaları bölümlerine ve İstanbul ve Müzik Araştırma Programı’na [İMAP] ilişkin çalışmalar yapan araştırmacılara dört farklı kategoride maddi destek sağlıyor.
Doktora Sonrası Araştırma ve Yazma, Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma, Seyahat ve Akademik Etkinlik kategorilerinde açılan ve yeni yaklaşımlar üreterek yayımlanmamış belgeler ile İstanbul çalışmalarına katkıda bulunmak isteyen araştırmacıların değerlendirileceği burs programlarına son başvuru tarihi 17 Temmuz olarak belirlendi.
Enstitünün 2022-2023 dönemini kapsayan programa yüksek lisans öğrencileri ile doktorasını tamamlayan araştırmacılar dahil olmak üzere geniş bir kitle başvuruda bulunabiliyor.
Doktora Sonrası Araştırma ve Yazma Bursu, doktorasını en fazla beş sene önce tamamlamış 1 araştırmacının çalışmaları için 40 bin TL, Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma Bursu 1 doktora adayının doktora tezi için gereken saha veya arşiv çalışmalarına 30 bin TL finansman sağlıyor. Arşiv ya da saha çalışmasını desteklemek amacıyla verilen Seyahat Bursları ve yurt dışındaki konferans, sempozyum, atölye çalışmalarında tebliğ sunmak ya da panel düzenlemek için verilen Akademik Etkinlik Bursları ise her iki kategoriden 5’er araştırmacıya 5 bin TL’lik destek sağlıyor.
Aynı zamanda Enstitü tarafından düzenlenen Bursiyer Konuşmaları sayesinde araştırmacılar çalışmalarını daha geniş bir kitleye duyurma imkanına sahip oluyor. konuşmalar daha sonra Enstitü'nün Youtube kanalından yayınlanıyor.
Bursların geçtiğimiz senedeki örnekleri Jessica Varsallona Birmingham Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği Konstantinopolis ve ‘Palaiologos Rönesansı’ (1261-1453): Mimarlık, İdeoloji ve Patrona” başlıklı doktora tezinden yola çıkan araştırması ve Yasemin Akçagüner Semavi Cisimler: Osmanlı İstanbul’unda Hayatın Devri, 1774-1856 adlı araştırması olmuştu.
Burslar hakkında detaylı bilgi için Enstitü'nün internet adresine bakabilirsiniz.
Σχόλια