Pep Talk ve Böseblick 3 Mayıs’ta Borusan Müzik Evi’nde arka arkaya konserlerini gerçekleştirecek
Pep Talk
Avant-pop ikilisi olan, şiir, absürdist metin, elektronikler, efekt ve daha birçok ses ve fikir yaratma aracını kullanarak şarkılar üreten Pep Talk ve Berlin’den gelen dört elektronik müzisyenden oluşan topluluk Böseblick 3 Mayıs Cuma akşamı Borusan Müzik Evi'nde arka arkaya konserlerini gerçekleştirecek.
Pep Talk, Charles Lindsay’in “Recipes for the Mind” kitabından yola çıkarak kaydettikleri albümden seçkilerin yanı sıra doğaçlama performanslarıyla saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde olacak. Saat 22.15’te Böseblick, musique concrete, avangart vokal performans, sentezlenmiş sesler ve çağdaş müzik unsurlarından yararlanarak oluşturdukları müzikleri izleyicilerle paylaşacak.
İki grubun da ortak üyesi Korhan Erel konser öncesi hikayelerini ve planlarını anlattı.
Böseblick
2021 yılında kurulan ve kasıtlı olarak yanlış yazılmış Almanca ismi “Nazar” anlamına gelen Böseblick, Berlin’den gelen dört elektronik müzisyenden oluşuyor. Her üye, farklı kökenleri ve çeşitli elektronik evrenleriyle iç içe geçmiş çeşit müzikal etkiler yelpazesini kapsayan farklı bir geçmişe sahip. Topluluk, akıcı anlatılar yaratmak için musique concrete, avangart vokal performans, sentezlenmiş sesler ve çağdaş müzik unsurlarından yararlanıyor.
Ben bu tür davetlerde genelde caz ve doğaçlama sahnesi dışından insanları bir araya getirmeyi ve daha önce beraber çalmadığım müzisyenler ile çalmayı sevdiğim için, Kirsten, Alessandra ve Ariel'i davet ettim. Alessandra ile bir projemiz olmuştu ama bu proje pandemi zamanında, yüzyüze gelmeden yaptığımız bir iş idi. Diğer iki müzisyen ile herhangi bir müzikal beraberliğimiz olmamıştı. Konser çok başarılı geçti. Seyircinin tepkisi çok olumlu ve cesaretlendirici idi. Konser sonrası bir hatıra fotoğrafı çektirmek istedik ama hiçbirimiz kameraya gülümseyerek bakmayı beceremeyince, ismimiz de Almanca'da kötü bakış veya nazar anlamına gelen Böser Blick ifadesinin kasıtlı olarak yanlış yazılmış hali olan Böseblick oldu. O günden sonra el verdikçe provalar yaptık, fikirler geliştirdik. 2022 başında Berlin'de aldığımız fon ile bir konser yaptık ve sonrası geldi. Bu bizim Almanya dışındaki ilk konserimiz olacak. Heyecanlıyız.
-Korhan Erel
Nisan ayı sonunda, Berlin'de düzenlenecek Dystopie Festivali'ne katılacak olan Böseblick, Eylül ayında, sound art ağırlıklı işlere yer veren bu festival için bir eser hazırlayıp, sunacak ve enstalasyon-konser arası bir proje olacak.
Pep Talk
Cansu Tanrıkulu ve Korhan Erel’in birlikteliğinden ortaya çıkan, 2019 yılında kurulan bir avant-pop ikilisi olan Pep Talk, şiir, absürdist metin, elektronikler, efekt ve daha birçok ses ve fikir yaratma aracını kullanarak şarkılar üretiyor. Erişilebilir müzikler üreten bir ikili olmalarının yanı sıra Berlin’in deneysel sahnesinin önde gelen iki müzisyeni olarak kendi müzikal geçmişlerinden de besleniyorlar. Asıl ilham kaynağının her zaman ses olduğunu belirten Korhan Erel sesi üretirken diğer disiplinlerden de ilham aldıklarını vurguluyor.
Fotoğraf ile ilgimiz pek yok ama metin Pep Talk'ın tam merkezinde.
-Korhan Erel
Pep Talk, 3 Mayıs saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşecek konserlerinde izleyicilere sanatçı ve şair Charles Lindsay'in şiirlerini temel alan hem deneysel hem de erişilebilir bir müzik sunmayı hedefliyor.
Konser Programı
3 Mayıs 2024 Cuma, Borusan Müzik Evi'nde
20.30 Kapı Açılışı
21.00 Pep Talk
Cansu Tanrıkulu (vokal, synthesizer, gitar, beste, prodüksiyon)
Korhan Erel (synthesizer, davul programlama, ses işleme, beste, prodüksiyon)
22.15 Böseblick
Alessandra Eramo (vokal, kasetçalar, efekt)
Korhan Erel (synthesizer, bilgisayar)
Ariel Orah (synthesizer, sampler, kasetçalar)
Kirsten Reese (bilgisayar, nesneler)
Σχόλια