top of page

Daimi bir öğrenme mekanı nasıl aydınlatıldı?

Yazarın fotoğrafı: UnlimitedUnlimited

Bu yıl 26 Mayıs – 25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi, Venedik Bienali küratörlüğü Yvonne Farrell ve Shelley McNamara tarafından üstlenilen Freespace/Serbestmekân başlıklı ana serginin beraberinde Arsenale ve Giardini’de Türkiye Pavyonu’nun da aralarında bulunduğu 65 ülkenin sergileri ile düzenleniyor. Projede küratöryel ekibin direktifleri doğrultusunda tüm aydınlatma ürünleri, senaryoları ve süpervizyonu TEPTA Aydınlatma tarafından sağlanıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu yürüttüğü Türkiye Pavyonu, küratörlüğünü Kerem Piker’in, yardımcı küratörlüğünü Cansu Cürgen, Yelta Köm, Nizam Onur Sönmez, Yağız Söylev ve Erdem Tüzün’ün üstlendiği Vardiya projesini sunuyor.

Proje küratöryel ekip tarafından, bir buluşma, karşılaşma ve üretim mekânı olarak tasarlandı. Açık bir çalışma mekanı anlayışı ile düzenlenen mekan içerisinde bienal süresince çeşitli atölye çalışmaları, sunumlar ve konuşmalar düzenlenecek. Daimi bir öğrenme mekânı olarak görev yapan bu alan zamanla genişleyen ve zenginleşen bir sergi içeriğini de sunmuş olacak.

Mekân tasarımının ana atmosferinde belirleyici olan en önemli unsurlardan biri mekanın aydınlatması olarak öne çıkıyor. Projede küratöryel ekibin direktifleri doğrultusunda tüm aydınlatma ürünleri, senaryoları ve süpervizyonu TEPTA Aydınlatma tarafından sağlanıyor.

Temsilcisi olduğu otuza yakın global markanın çok büyük bir kısmı İtalya’nın Venedik bölgesindeki köklü cam ve aydınlatma üretimi geleneğinden gelen TEPTA, bu tamamen el üretimi tasarım mirasının Türkiye’deki elçiliğini üstleniyor. Venedik’in Murano adasından, Treviso bölgesine kadar yayılmış onlarca üretici ve marka ile çalışan TEPTA, gerek dekoratif, gerekse mimari aydınlatma alanında önde gelen mimarların değerli projelerinde aydınlatma alanında çözüm ortağı olarak hizmet veriyor.

Mimari eserlerin yanı sıra kültür ve sanat projelerinin ve mekânlarının profesyonel olarak aydınlatılmasına yönelik ürünleri ve deneyimi ile TEPTA, bu alanlardaki değerli çalışmalara da desteğini daimi olarak sürdürmeyi bir sosyal sorumluluk olarak görüyor. Gerek mimarların ve tasarımcıların, gerekse sanatçıların irili ufaklı projelerine, ürünleri ve hizmetleri ile destek sağlayan TEPTA, 2016’da gerçekleştirilen 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi, Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda sergilenen Darzanà projesini de aydınlatmıştı.

Comments


bottom of page