top of page

Yeni sezonda Zorlu PSM

Zorlu PSM, 12. sezon programını duyurdu. Zorlu PSM sahneleri bu sezon da müziği, tiyatroyu, dansı, operayı, baleyi ilgileriyle buluşturmanın yanı sıra dezavantajlı kesimleri sanatla tanıştırdığı ve kültür sanat sektörünün eğitimini desteklediği sosyal fayda projelerine devam edecek


Zorlu PSM


Türkiye’nin kültür sanat hayatına katkı sunacak global bir sahne olma vizyonuyla kategorisinde Avrupa’nın en büyük ve donanımlı performans sanatları merkezlerinden olan Zorlu PSM’nin yeni sezonu tantıldı.


Zorlu PSM’nin yapımcısı olduğu ve bu sezon Zorlu PSM sahnelerinde olacak Afife, Hayalperest, Yastık Adam ve İnsanlar, Mekanlar ve Nesneler yeni sezonda sahnelenecek.


  • Afife müzikli tiyatrosu Demet Evgar’ın boşrolünde olduğu ve Serdar Biliş’in yönetmenliğinde 14 Eylül’de seyircisiyle buluşacak bir kadın hikâyesi

  • Hayalperest, Enis Arıkan’ın, onlarca dansçı eşliğinde sahneye taşıyacağı kendi hayatının kesitleri

  • Yastık Adam Selahattin Paşalı’nın başrolünde olacağı ve İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde sahneye uyarlanan oyun

  • İnsanlar, Mekanlar ve Nesneler ise Merve Dizdar’ın başrolünde olacağı dokunaklı bir hikâye

 

Her yıl olduğu gibi dünyaca ünlü müzikaller ve şovlar da bu sezon Zorlu PSM sahnelerinde olacak. Her yaştan izleyiciye hitap eden, sanatseverleri karlarla dolu büyülü bir yolculuğa çıkaran Slava Snow Show, The Phantom of the Opera'nın ardından Broadway'de en uzun süre  sahnelenen ikinci müzikal olan, 6 Tony ödüllü Chicago Müzikali, İsveçli dansçısı ve koreograf Alexander Ekman’ın Göteborg Opera Dans Topluluğu için yarattığı ve  20'den fazla ülkeden 38 dansçının yer aldığı Hammer sınırlı sayıdaki gösterileriyle  Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak.


Geniş ve multidisipliner içerik yelpazesi sayesinde farklı kitlelere ulaşarak bir performans sanatları merkezinden beklenenin ötesinde kolektif bir yaratıcı düşünme, üretme, ilham alma ve deneyim edinme alanına da dönüştü. Zorlu PSM’nin, her anlamda beklentileri çok yukarı taşıması Grubumuzu gururlandırırken, kültür-sanat ekosistemine ve yaratıcı endüstrilere olan sorumluluğumuzu da artırıyor. Buradan hareketle Zorlu PSM’yi, Zorlu Grubu’nun toplumsal yatırımlarının merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. - Cem Köksal, Zorlu Holding CEO

Lansmanda ayrıca kültür sanat sektörüne eğitimli iş gücü kazandıran PSM Atölye ve PSM Sahne Teknisyenliği Eğitim Programı ile toplumun dezavantajlı kesimlerini sanatla buluşturan İlk Tiyatrom İlk Konserim ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun turneleri projelerinin artarak devam edeceğini belirtildi.


Müzik

Ghostly Kisses


Her sezon farklı türlerde dünya çapında ses getirmiş müzisyenlerin yer aldığı Zorlu PSM uluslararası konserlerinde bu yıl; Tony Ann, UK Pink Floyd Experience, Salif Keita, Apocalyptica, Billie Marten, Estas Tonne, Ghostly Kisses, Gustavo Santaolalla, José González, Monica Molina, mehro, Soen ve Zbiegniew Priesner  gibi isimler sezon boyunca sahne alacak.

 

Müzikaller

Slava’s Snow Show


John Malkovich'in gerçek hayattan alınmış hikâyeler ve müzik eşliğinde izleyicileri yolculuğa çıkaran The Infernal Comedy, dünyada 250’den fazla şehirde perdelerini açan Broadway’in en popüler müzikali, 6 Tonny  Ödüllü Chicago, Rambert Dans Tiyatrosu’nun çarpıcı sahne uyarlamasıyla Peaky Blinders: The Redemption of Thomas Shelby, dünyaca ünlü koreograf Alexander Ekman’ın eseri Hammer, Fransız ikonu Charles Aznavour’un hayatı, kariyeri ve şarkılarına duygu dolu bir saygı duruşu Formidable! Aznavour ve geçtiğimiz sezon büyük ilgi gören, Londra Times tarafından “Dünyanın en iyi palyaçosu” olarak tanımlanan Slava’nın ilham verici kar gösterisi Slava’s Snow Show,  Zorlu PSM’de yer alacak.

 

The Whisper of the Waves


Zorlu PSM'nin yüksek katkılı mekân sponsoru olduğu 28. İKSV Tiyatro Festivali de Turkcell Sahnesi'nde seyircileriyle buluşacak. Çağdaş tiyatronun dehalarından biri kabul edilen Thomas Ostermeier ile topluluğu Schaubühne Berlin’in, 10 yılın ardından III. Richard oyunu ile Japonya’nın evrensel kültür mirasına kazandırdığı butoh dansının insanı derinden etkileyen dünyasıyla Utushi, 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Zorlu PSM’de sahne alacak olan diğer uluslararası yapımlar arasında yer alıyorlar. İstanbul Fringe Festival kapsamında ise The Whisper of the Waves Zorlu PSM’de olacak. 


Yeni Zorlu PSM prodüksiyonları

1923 müzikali


Zorlu PSM prodüksiyonu olarak hayata geçen yapımlara bu yıl çok sayıda yenisi ekleniyor. Demet Evgar’ın başrolünde ve Serdar Biliş’in yönetmenliğinde, Zorlu PSM ve Afife Tiyatro ortaklığıyla 14 Eylül’de seyircisiyle buluşacak yeni yapım Afife; Enis Arıkan’ın kendi hayatından kesitlere yer yer mizah ve dram öğeleriyle yer vererek onlarca dansçıyla gerçekleştireceği büyük şovu Hayalperest; İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde, Selahattin Paşalı’nın başrolünde sahneye uyarlanacak Yastık Adam ve Merve Dizdar başrolü Kerem Arslanoğluyla paylaşarak dokunaklı bir hikâyeye hayat verecekleri İnsanlar, Mekânlar ve Nesneler oyunu bu yıl ilk kez ve sadece Zorlu PSM’de seyircisiyle buluşacak. 


Zorlu PSM’nin sahnelerindeki sevilen prodüksiyonlar devam ediyor. İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde, Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen’in rol aldığı  Zorlu PSM ve Freestage ortak prodüksiyonu Balina oyunu; Melisa Sözen, Ülkü Duru ve Müfit Kayacan’ın oynadığı ve Hakan Emre Ünal’ın yönettiği, Toy İstanbul ve Melisa Sözen ortak yapımı Aile Yalanları ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecini teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, sahne üstünde ve sahne arkasında 200 kişilik bir ekip çalışmasıyla unutulmayacak multimedya öğeler, dans ve müzikle anlatan 1923 ise bu yıl temsillerine devam edecek olan diğer yapımlar.


Canavar, Don Kişot, Kurtulma Hızı, Mağrur Fil Ölüleri, Neyzen Tevfil “Hiç”, Nora, Güzel Son, Amadeus, Chaplin, Sidikli Kasabası Müzikali, Cimri, Aşık Shakespeare, Bir Terennüm, Toz, Kel Diva, Aşk Biter Mi?, Küheylan, Cırcır Böcekleri İtler ve Biz, Mahallemizin Eşrafı, Ben Çoktan Gidersiniz Sanmıştım, Verona Çıkmazı ve Muskat isimli sevilen yapımlar da yine sezon boyunca izleyicilerle buluşacak olan yapımlar arasında olacak.

 

Kahkaha dolu bir sezon

Cem Yılmaz


Geçtiğimiz yıl her gösterisi kapalı gişe seyredilen ve biletleri aylar öncesinde tükenen Cem Yılmaz’ın sevilen gösterisi CMXXIV, Ata Demirer Gazinosu, TolgShow ve Kaan Sekban Saçmalar sezon boyunca Zorlu PSM’de gösterilerine devam ederken, Doğu Demirkol, Gökhan Ünver, Bengi Apak, Çağla Alkan, Sarp Apak ve Tuz Biber Stand-up gibi isimler de Zorlu PSM’de sezon boyunca gösterileriyle sahne alacak.

 

Heyecanla beklenen MIX Festival

Odağında müzik olan ama farklı disiplinlerden beslenen MIX Festival; özenle belirlenen programıyla hem yerli hem de uluslararası müzik sahnesinin başarılı isimlerini bu yıl yine sanatseverlerle buluşturuyor. Sekizinci edisyonu ile 2 ve 3 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan MIX Festival’de bu yıl; Altın Gün, Digitalism (Live), Local Natives, Milky Chance, Starsailor, Trentemøller, Balthvs, Bedük, Catching Flies, Cem Yildiz, Hissikablelvuku, Lucky Love, Monday In Neptune (Live), Σtella, Temples ve Yīn Yīn sahne alıyor.

 

Sónar Istanbul 2025

Yaratıcılık ve teknolojiyi birleştiren Sónar Istanbul, 9-10 Mayıs 2025 tarihlerinde dokuzuncu edisyonu ile 20’den fazla farklı disiplinlerdeki sanatçıyı binlerce müzikseverle bir araya getirecek.

 

PSM Loves Summer by %100 Müzik

İlk edisyonundan itibaren müzikseverlerden büyük ilgi gören ve dünya starlarını müzikseverlerle buluşturan, dev isimlerin ağırlandığı PSM Loves Summer by %100 Müzik serisi, 2025 yılının yaz aylarında 4. edisyonunda sürpriz isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.

 

PSMLoves2Dance & PSMLoves2Dance Festival

PSMLoves2Dance kapsamında ise Adana Twins, Afriqua, Fejka ve daha birçok sürpriz isim elektronik müzikseverler ile buluşacak. PSMLoves2Dance Festival bu sene ikinci yaşını Şubat ayında kutlayacak. Binlerce müziksever görsel ve işitsel bir şovu Zorlu PSM sahnelerinde deneyimleyecek. 

 

Geçtiğimiz 11 sezonda 7 milyondan fazla misafirimizi birbirinden farklı, eğlenceli ve ilham verici deneyimlerle buluşturduk. Birlikte geçirdiğimiz bu büyülü yolculuğa yepyeni bir sezonla devam etmenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Sanatın sadece bir eğlence aracı değil, aynı zamanda toplumları birleştiren, hayal kurmaya sevk eden ve izleyicilerini derinden etkileyen bir güç olduğuna inanıyoruz. En son yapılan araştırmaya göre Türkiye’de, her 2 kişiden 1’i PSM’yi biliyor. İstanbul’daysa bu oran yüzde 90’a ulaşıyor: İstanbul’da her 10 kişiden 9’u ya Zorlu PSM’nin ismini duymuş ya da buradaki etkinliklere katılmış olduğunu söylüyor. Bu rakamlar doğru yolda olduğumuzun kanıtı. - Filiz Ova, Zorlu PSM Genel Müdürü

Yerli Sahne

Yerli müziğin sevilen isimlerinin yer aldığı konserlerde bu yıl Barış Demirel, İnsanlar, Duman, İncesaz, Büyük Ev Ablukada, Yedinci Ev, Emir Yargın, Sıla, Mert Demir , İnsanlar, Melike Şahin, Chromas by Başak Doğan, Ezginin Günlüğü, Ferhat Göçer, Madrigal, Yeni Türkü, Gece Yolcuları, Lara Di Lara, Rashit, Mela Bedel, Ekin Beril, Emir Yargın - Klas Pop, Second, The Away Days, Akın Sevgör Reveries, Depeche Mode Party, Soft Analog, Barış Demirel, Sedef Sebüktekin ve daha birçok isim dinleyicilerle buluşacak. Ayrıca dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Patricia Kopatchinskaja için yazdığı bir keman konçertosuyla 12. sezonda Zorlu PSM'de sahne alacak.

 

İlk Tiyatrom İlk Konserim ile sosyal fayda

Herkesin hayatında sanata daha fazla yer açabilmesini sağlamak için bugünde kadar İstanbul’da dezavantajlı bölgelerde yaşayan, hayatında hiç konsere ya da tiyatroya gidememiş sayıları 2 bini geçen yetişkinleri, gençleri ve çocukları, alanında uzman STK’lar ile İlk Tiyatrom İlk Konserim projesi kapsamında bu yıl da ağırlamaya devam ediyor. 


Dördüncü yılında PSM Atölye

Zorlu PSM, Akıllı Hayat 2030 stratejisine uyumlu olarak sanatın ve sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak, sektörde insanlara alan açmak, yüzde yüz Zorlu PSM prodüksiyonuyla yeni oyunlar çıkarmak, tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak ve tiyatro külliyatının özgün içeriklerle zenginleşmesini sağlamak amacıyla Zorlu PSM’nin ilk yetenek geliştirme programı olan PSM Atölye’yi bu yıl da devam ettiriyor. PSM Atölye, ilk 3 yılında toplam 69 mezunu ile 26 özgün tiyatro oyununu hayata geçirdi.

 

PSM Akademi ile sahnelere istihdam

Zorlu PSM’nin sektöre yeni insan kaynağı sağlamak, sahne arkasındaki yetenekleri yetiştirmek ve sektörün sürdürülebilirliğine katkı sunmak için sürdüğü çalışma, bugüne kadar 45 öğrenciyi mezun etti. PSM Sahne Teknisyenliği Eğitim Programı, Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle bu yıl da devam edecek.

 

Zorlu Çocuk Tiyatrosu her yerde!

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, yüzbinlerce çocuğu tiyatroyla tanıştırmasının yanı sıra deprem bölgesine düzenlenen turnelerle de onbinlerce çocuğa ulaştı. Zorlu Çocuk Tiyatrosu yeni sezonda düzenleyeceği turnelerle ve Zorlu PSM’deki gösterileriyle çocuklara moral ve umut vermeyi amaçlıyor.

 

UNSEEN ve UNSEEN Extreme

Zorlu PSM’nin sahne arkasında merak edilen dünyasını sergilediği UNSEEN Tour’un adrenalinle genişletilmiş konsepti UNSEEN Extreme Tour, bu sezon da devam ediyor. Sahne arkasının tüm detayları ve anılarının sergilendiği UNSEEN Tour’a ek olarak Vinç Katı, Grid Katı ve Ana Sahne Kedi Yolu gibi daha yüksek ve dar alanların eklendiği yeni rotalarıyla UNSEEN Extreme Tour, misafirlerini sezon boyunca heyecan dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

 

Zorlu PSM Youtube kanalı

Müzisyenlerin samimi performanslarını gerçekleştirdiği PSM On Air Sessions, performans sanatları profesyonellerinin birbirlerine uzmanlık soruları yönelttiği serisi Sahne Tozu Yutanlar bu sezon da devam edecek. Muazzez İlmiye Çığ ile Büşra Sanay’ın aynı isimli kitabından uyarlanan hem YouTube’da hem Turkcell Platinum Sahnesi’nde takip edilebilen Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı? Beyhan Budak moderatörlüğünde devam edecek. Sezon içinde Zorlu PSM Youtube kanalında sürpriz isimler ve programlar da olacak.


Üyelik

Zorlu PSM’nin kültür sanatın ayrıcalıklı dünyasında misafirlerini ağırlamaya başladığı ve Star, Elite ve Friends olmak üzere üç farklı kategoride çok özel fırsatlar sunan yeni PSM Üyelik Programı bu sezon da devam ediyor. Üyelik programında kart modeline göre, bilet alımlarında özel indirimler, öncelikli bilet satışı, Zorlu PSM kürasyonundaki etkinliklere özel davetler, sezon boyu sürpriz kampanyalar, etkinliklere sıra beklemeden girme olanağı, ücretsiz vale ve otopark kullanımı, üyelere özel lounge alanları gibi kişiye özel avantajlar da bu sene sanatseverlerin ilgisine sunuluyor.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page